lördag 22 december 2012

Upploppen i Göteborg

Det är tur att det i alla fall finns någon som skriver något vettigt om upploppen i Göteborg. Idag skriver Sakine Madon i Expressen om upploppen och hon gör det bra!
"En annan utbredd teori är att det råder ekonomisk kris och utanförskap, och att det förklarar bråken.
Tonåringar som springer runt och "instagrammar" från smartphones kan visserligen ha det ekonomiskt knapert.
Men ni som ännu tror att "ungdomarna har ingen lokal" förklarar alla världens problem har en övertro på fritidsgårdens magiska krafter (och det säger jag som tidigare fritidsledare).
Vad man däremot kan konstatera är att ungdomar testar gränser, och behöver gränser.
Vad de däremot inte behöver, när de gör fel, är att vuxenvärlden låtsas att felet är samhällets, sociala mediers eller någon annans."

Jag är ganska trött på medias rapportering där det talas om de sociala mediernas ansvar, utanförskap och att det faktiskt är bra att ungdomarna reagerar.
Jo visst är det bra att reagera på något som uppenbart är fel, men det finns ju olika sätt att reagera på. Att försvara upploppen och tramsa på om fattigdom är knappast rätt väg. Jag är också fattig (iallafall som svensk, men rik om man ser det globalt!) kanske man skulle ge sig ut och kasta lite sten och bränna en flagga så får man mediernas sympati och förståelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Orkar inte be säger du din sorg din längtan din ångest  är bön i sig  Din trasighet ett öppet sår  Finns det en starkare bön  Dina tunga suc...