torsdag 13 december 2012

Julkalendern och anden i glaset

Se klippet där min vän Sara Strålin uttalar sig om årets julkalender.
Jag tycker att hon gör det mycket bra och tydligt. Det finns ingen anledning att uppmuntra barn till ockultism. Anden i glaset är ingen oskyldig lek som många tycks tro.
Se klippet!

Det är ett märkligt samhälle vi lever i. Man är livrädd för en kort bön och en välsignelse, så skolavslutningen kan inte vara i kyrkan längre. Men det är helt ok att uppmuntra små barn till ockultism! Jag får inte riktigt ihop det.

Uppdatering
Denna artikel i Världen idag var intressant! Det är inte bara kyrkan som varnar för anden i glaset utan även en företrädare för ockultism och nyandlighet.

"Nu reagerar till och med nyandlighetens egna före­trädare. Eleonor Magnus­son har tillsammans med flera andra nyandliga medium gått ut och varnat för att låta barn testa ”anden i glaset”, som man får se barn prova på i programmet.
– Jag tycker att det är väldigt oansvarigt av SVT att de inte kontrollerat detta innan med någon som faktiskt arbetar inom vårt skrå, och det är även därför som vi uppmanat de föräldrar som vi har kring oss, till exempel via Facebook, att prata med sina barn om detta, så att de inte gör på detta sätt, eller inte låta dem titta på programmet alls, säger Eleonor Magnusson.

Hon har själv sett hur destruktivt det kan påverka barn och unga och menar att det är direkt olämpligt att ”leka” med detta eftersom julkalendern rör en målgrupp som ”inte är insatta i de andra dimensionerna eller vad det kan föra med sig”. Hon betonar att hon inte vill sprida en generell bild av andlighet som är negativ eller skapa rädsla för, utan en medvetenhet om, det andliga."


1 kommentar:

Orkar inte be säger du din sorg din längtan din ångest  är bön i sig  Din trasighet ett öppet sår  Finns det en starkare bön  Dina tunga suc...