måndag 25 februari 2013

Husmor tipsar!

De flesta har objudna hyresgäster, i större eller mindre antal. Det är när antalet är större som man bör överväga att ta tag i det hela, särskilt med tanke på att de sällan eller snarare aldrig bemödar sig med att betala någon hyra.
Idag tittar vi närmare på en liten snyltare som trivs både här och där; silverfisken.
De kan bli riktigt gamla de små liven, mellan 2-8 år!
De är svåra att helt bli av med, så det finns bara två alternativ; antingen accepterar man dom som husdjur som håller en sällskap på toan eller så är det fullskaligt krig som gäller. Jag har valt det senaste alternativet. (Turligt nog så har vi inga uppe i lägenheten utan bara nere i hallen, men det är läskigt nog tycker jag!)
Det effektivaste vapnet hittills är ättika 24%. Städa först noga, tag sedan och stryk ättika längs alla lister, placera ut kaffefilter med ättika på lite här och där. Det stinker något så alldeles, men det hjälper! Obs upprepa det hela ett par veckor. (Innan du börjar så kolla så att det inte blir märken på golvet av ättikan.)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kvällspromenad Våren är löfte är hopp i varje blomma ljusgrönt jubel  Körsbärsträdet står brud  skir och oskuldsfull I skönheten avtecknar s...