måndag 18 januari 2010

Råd och dåd nr.2

Det är nu dax att ta fram den stora svarta pennan och sätta ett stort streck över följande månader; januari, februari och mars. Dessa månader fyller enligt mig ingen som helst funktion, stryk dom för gott! Det är bara elände; kallt, grått och magsjukor.

Stora killen blev sjuk i lördags. Stackare, men han var så tålmodig. Timme efter timme satt han framför toan och kräktes lite då och då. Jag försökte undvika att vara så nära honom. Fick lite dåligt samvete för att han fick vara själv så mycket, tänkte att jag borde göra mer för honom, men jag ville absolut inte bli sjuk och så hade jag ju de andra fyra att ta hand om.
Nästa dag var han piggare och sa:
- Tack mamma för att du tar han om mig så bra! Jag älskar dig! Du är så snäll och ger mig äppeljuice och smörgåsrån när jag är sjuk!
Åh, det värmde mitt hjärta. Han är så söt!

Nu till rådet. Ät "Dofilus" två gånger om dagen när det går magsjuka i familjen.
(Tack till dig kära vän som tipsade om detta!) Förra året blev alla i familjen magsjuka men jag klarade mig! Denna gång mådde jag visserligen hemskt illa i flera timmar men jag slapp köra buss iallafall! Någon som har något annat tips på detta område så tar jag tacksamt emot det!

Här kommer dådet!
Låg i sängen i går kväll, fett illamående och undrade hur i hela världen jag skulle få i säng 5 barn (maken var bortrest över helgen). I vanliga fall är det jordens liv på kvällarna och man får springa och jaga dom små liven. Ingen vill borsta tänderna eller ta på pyjamas, så hur skulle det gå nu? Men som genom ett trollslag förvandlades dom små vilda aporna till fromma lamm. Dom gjorde precis som jag sa, direkt utan något tjat. Tjejen borstade tänderna på lillebror och tog på honom pyjamas! Ja, det var veckans stordåd, att få i säng 5 barn liggandes från sängen!
Mammor kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Orkar inte be säger du din sorg din längtan din ångest  är bön i sig  Din trasighet ett öppet sår  Finns det en starkare bön  Dina tunga suc...