söndag 27 december 2009

Råd och dåd nr1

Tänkte med jämna mellanrum ge lite tips och råd!
Idag är temat barnskor. Anser att detta är ett ganska komplicerat kapitel,
därför ska vi studera det ingående! Det är ju en icke oansenlig mängd skor som man
ska se till att ha tillhanda till varje barn. Och med 5 barn så är det ju som att sko en tusenfoting! Dessa skor anser jag vara nödvändiga: vinterskor, gummistövlar, sandaler, gympaskor och inneskor till skolan. Bara det är ju 5 par! Sen är det ju trevligt med finskor, men knappast nödvändigt. Det svåra med skor är ju att det är omöjligt att veta hur dom känns för barnet och om de passar för barnets fot. Man frågar och trycker och klämmer och hoppas på det bästa.

Vad ska man då tänka på när man köper skor? Vis av erfarenhet så ger jag rådet: köp kvalité! När det gäller vanliga kläder tycker jag att skillnaden i kvalité inte är så stor mellan kläder från typ HM eller märkes, men när det kommer till skor så
är skillnaden enorm. Skor från "Din sko" är oftast rena skämtet!
Köpte vinterskor på nätet igår på "Barnskospecialisten". Dom har mycket dyra skor men superbra rea just nu (lite reklam smög sig in här!). Köpte "Kavat", har haft det märket innan och varit nöjd! Någon som har erfarenhet av andra bra vinterskor, tar tacksamt emot tips och råd! Har någon provat "Viking" eller "Superfit"?

När jag var liten var det "Graningekängor" som gällde, stora och klumpiga. Men dom var rejäla och jag minns aldrig att jag frös. Fast fula var dom och jag drömde om röda spetsiga skinnstövlar som de snygga tjejerna i klassen hade. Men dom frös säkert tårna av sig!

Min mamma säger alltid, vad det än gäller: köp något rejält (till och med när jag skulle köpa örhängen någon gång fällde hon den kommentaren!)
Det är ett mycket bra råd när det gäller skor, särskilt när man har flera barn så lönar det sig om dom kan ärva skorna. Men köp aldrig märkesskor till fullpris, det är så onödigt. Köp på rea till halva priset eller lätt begagnat. Skor i mindre storlekar finns det ett överflöd av på tex Blocket. Köpte ett par fina "Gulliver" vinterskor för 10 kronor på loppis! Ett kap!

1 kommentar:

  1. Maken har visat mig en jättebra sida, testfakta.se, där man kan hitta massor av tester bl.a. av barnskor och -kläder! Ibland är det precis det man tror som är bäst, ibland finns billiga alternativ som är lika bra. Sidan hittade vi när vi skulle köpa ny dammsugare, men den är användbar i nästan alla lägen. Ett modernt husmorstips! Hälsningar, Gunhild

    SvaraRadera

Orkar inte be säger du din sorg din längtan din ångest  är bön i sig  Din trasighet ett öppet sår  Finns det en starkare bön  Dina tunga suc...