lördag 28 september 2024

Gör det otänkbara tänkbart


Jag läser böcker om folkmord, och det är alltid samma fråga som ekar inom mig: Hur kunde det ske, hur kunde det? Alla rykten som flög omkring, mörka och ofattbara. Inte kunde något sådant vara sant, det måste vara överdrivet! Vem ville eller kunde orka tro på något sådant? Vidden - för stort att ta in, hur skulle något sådant kunna rymmas? 

Att folkmord kunnat genomföras hör samman med detta: Det otänkbara kunde inte tänkas och formuleras. Det är självklart bara en delförklaring, men en viktig ingrediens. Man hoppades och ville inte tro att det var sant, man ville hålla det ifrån sig. Man lät inte det otänkbara ta gestalt och form.

Och nu, i dessa dagar. Vad sker nu framför våra ögon? Det är för stort, för avgrundsdjupt att ta in. Kan det ens vara sant? Går det ens att tala om? Det finns de som menar att det är den största medicinska katastrofen någonsin. Vad ska man tro?

Först något om lögner och hur vi länge tränats i att förneka vad vi ser med våra egna ögon. Medierna har förminskat, bortförklarat och hånat. De som sagt att kejsaren är naken har på alla sätt blivit tystade. De som antytt att massmigrationen har ett pris, och att priset är för högt, har under lång tid stämplats med alla möjliga epitet. Massmigrationens negativa konsekvenser har tills alldeles nyligen förnekats och gömts undan. Vi har serverats lögn på lögn från MSM. Ja, vi har tränats i att gapa och svälja. Först nu när problemen är omöjliga att dölja eller förneka, och kanske omöjliga att göra något åt, först nu går det att försiktigt ifrågasätta. Barnsoldater som begår mord, skjutningar, termosbomber i portar, och en systemhotande gängkriminalitet, som äter sig in på samhällets alla nivåer. Ja, nu går det liksom inte längre att bortförklara. Katastrofen är ett faktum.

Det hade inte behövt bli så, man hade kunnat stämma i bäcken, men man ville inte. Den stora frågan som anmäler sig är naturligtvis: Varför valde man att förstöra ett land? Hur kunde man? Svaret är helt enkelt för att man ville. Att man varit naiv är långt ifrån trovärdigt. Konsekvenserna har legat i öppen dager om man velat se. Det är ett oerhört svek av politikerna, ett svek mot det svenska folket och ett svek mot alla skötsamma invandrare som kommit hit för att söka lugn och trygghet. Mönstret är dessvärre det samma i många andra europeiska länder, se bara på Frankrike och Storbritannien. 

Ett annat område som också kantats med lögner är pandemin. Viruset sades, enligt WHO, definitivt inte komma från ett labb. Allt sådant var konspirationsteorier och togs snabbt bort från sociala medier. Några år senare säger FBI:s högsta chef att viruset sannolikt kom från en labbläcka i Wuhan! Intressant. De som tvekande eller ifrågasatt injektionerna utsattes för en smutskastning utan like, pådrivna av medierna hånades och förlöjligades de. Klappjakten var förfärlig och de som inte tog sprutan blev en andra klassens medborgare. Diskriminering var tillåten och sanktionerad från högsta ort. På nolltid svängde fria och demokratiska länder in på en totalitär bana. Förbud och restriktioner legitimerades med “ för din säkerhet”. Se där, så enkelt och effektivt det är att spela på människors rädsla. De kunde föra människorna dit de ville, frivilligt gick de flesta in i buren. Kanske var det ett test, för att se hur långt de kunde dra åt snaran.   

Det sades att de injicerade inte kunde sprida smittan. Vilket visade sig vara helt felaktigt. Det sades att de injicerade var skyddade från svår sjukdom och död, vilket inte heller visade sig stämma. Jo, ett initialt skydd på ett par månader, men knappast mer. Dessutom var de senare varianterna av covid betydligt mildare, men man fortsatte att hävda att det var tack vare sprutorna som folk inte blev så allvarligt sjuka. 

Det sades att injektionerna var säkra. Och det hävdar man fortfarande, trots överdödlighet, ”plötslig vuxendöd”, myokardit, stroke, MS, cancer, osv. Unga och medelålders drabbas på ett sätt som man inte sett tidigare. Jag ser och hör hur den ena efter den andra i min omgivning drabbas. En tillfällighet? (Jo jag vet, anekdotisk bevisföring är inget att komma med.) Och så den kraftiga nedgången i barnafödandet. En tillfällighet? Det kan så klart vara en ren tillfällighet, men tänk om…

Tänk om det är som vissa läkare och forskare tror att injektionerna påverkar immunförsvaret negativt och gör att kroppen inte klarar av att försvara sig, då står vi inför en hälsokatastrof utan motsvarighet. Eller är det viruset i sig som sätter immunförsvaret ur spel? Jag orkar inte tänka på vad det skulle innebära. Tänk om det är så att läkemedelsindustrin helt saknar etiska riktlinjer och allt handlar om vinstmaximering. Oxycontin-skandalen talar sitt tydliga språk. Har man satt sig in i den skandalen förstår man att hur långt läkemedelsindustrin är beredd att gå. Jag hoppas och ber att inget av det jag skriver stämmer, men oron gnager…

Gårdagens konspirationsteori kan bli dagens sanning. Det har hänt förr. Men hur ska vi kunna tala om något som är otänkbart? Att våga tänka det otänkbara är enda sättet, men vem kan och vågar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gör det otänkbara tänkbart Jag läser böcker om folkmord, och det är alltid samma fråga som ekar inom mig: Hur kunde det ske, hur kunde det? ...